Vrijdag 9 augustus 2024

IIII Four

IIII (Four)

Femke, Gloria, Lina en Marie-Emilie dromen alle vier van een carrière als zangeres. Daarom schreven ze zich een aantal jaren geleden in voor het televisieprogramma ’The Voice Kids’. Ze schopten het één voor één heel ver door hun straffe stemmen en muzikaliteit. Nu bundelen ze hun krachten en vormen ze samen een nieuwe girlband: IIII (uitgesproken als FOUR). De jonge meiden brengen hedendaagse popmuziek met meerstemmigheid en invloeden van hun favoriete artiesten en voorbeelden als Tate McRae, Billie Eilish, Beyoncé en Little Mix. Maak kennis met deze powermeiden op het podium van HF Festival!

IIII Four

LEEZ (Lisa Van Rossem)

Joris Van Rossem, beter bekend als Metejoor, brak in 2018 door en veroverde ondertussen heel Vlaanderen en Nederland. Toch begon de zangcarrière van zijn zus Lisa Van Rossem eigenlijk als eerste. In 2016 nam ze deel aan The Voice van Vlaanderen en schopte het daar tot de halve finale. Tijdens dat avontuur leerde haar broer Joris de producer Hans Francken kennen, die mee aan de basis lag van de succesvolle carrière van Metejoor.

Lisa moest iets langer wachten, maar realiseert nu haar doorbraak. Onder de artiestennaam LEEZ bracht ze in 2023 haar eerste succesvolle solosingle uit getiteld Who Will Be There  In het voorjaar van 2024 is ze wekelijks op radiozender JOE te horen met een cover.

Bart Peeters

Bart Peeters & De Ideale Mannen

Bart Peeters en zijn onafscheidelijke band “De Ideale Mannen “ hebben de laatste jaren een live-reputatie opgebouwd van hier tot in Tokyo. In 2024 spelen ze buiten de Lotto concerten geen zaalshows. Dat belooft dus voor deze zomer. In de lente volgt nog één zomerfestival single, ééntje, het wordt dus vooral een greatest hitsshow.

Bart’s briefje aan de Droomfabriek vroeger was vast: Geachte Droomfabriek, mag ik ooit festivals platspelen aub ? (enfin , aangenomen dat hij toen brieven schreef naar zichzelf..) Die droom is uitgekomen, met nu zelfs de hoogste blijk van waardering – Mia lifetime achievement – tot gevolg.

Bart wordt vergezeld door zijn vaste compagnons de route: Ivan Smeulders, Mike Smeulders, Piet Van den Heuvel, Emile Verstraeten & Amel Serra Garcia.

IIII Four

DJ Sep

Een begrip in de regio Essen en Kalmthout en een vaste waarde op HF Festival. Verwacht je aan een mix van vroeger tot nu met oog voor het doelpubliek.

Zaterdag 10 augustus 2024

Loes Francken

Loes Francken

Let’s be honest. Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin. Hoewel ik al nummers schreef op mijn vijf jaar, heb ik me altijd verzet tegen het idee ooit iets professioneels met muziek te doen. Toen kwam Covid en begon ik nummers op te nemen op TikTok (ja ook ik ben gezwicht). Er kwam een klik: van de één op de andere dag besefte ik hoe hard ik geniet van muziekmaken. Er is niets dat ik liever doe. Ik kan mijzelf eindelijk oprecht aankijken en zeggen dat ik dit wil. Muziek maken en brengen voor mensen. Muziek brengt dan ook samen, het heelt en geneest en je waant je even in een andere wereld. Als ik dit al voor mekaar krijg bij één iemand, ben ik content. Ik schrijf mijn eigen liedjes over verschillende thema’s: volwassen worden, struggelen in de liefde, gelukkig zijn in de liefde, leven als twintiger in een gecompliceerde samenleving… Mijn liedjes beginnen aan de piano: die staat centraal in al mijn nummers. Toch heb ik er ook graag wat pit in: de frustratie, het verdriet of het geluk mag worden vertaald in een stevig refrein.

Impact

Impact

IMPACT bestaat uit 4 vocalisten uit het Conservatorium van Gent. Ze waren al eerder te zien op het Radio2 programma ‘A Capella La’ met onder andere Bart Peeters, Belle Perez en Metejoor. Deze zomer laten ze het beste van zichzelf zien op Hans Francken Invites. Verwacht je maar aan betoverende harmonieën en hemelse samenzang!

Pommelien Thijs

Pommelien Thijs

Wat kunnen we nog zeggen over Pommelien Thijs? De immens populaire duizendpoot, die als zangeres, muzikante, ontwerpster en actrice de hits, prijzen en awards aan mekaar rijgt. ‘Erop Of Eronder’ werd de hit van 2023, net zoals ‘Ongewoon’ die van 2022 was. 8 MIA’s scoren in twee jaar tijd is ongezien.

In ‘Knokke Off’, de beste Vlaamse serie van vorig jaar, bleek ze over een geweldig acteertalent te beschikken, en met ‘Het Beste Moet Nog Komen’ lanceerde ze onlangs de bewustmakingscampagne over de gevaren van gsm-gebruik in het verkeer.

Hans Francken Invites

Hans Francken Invites...

Wie de vorige jaren op HF Invites was kent het concept.

Producer/songwriter/muzikant Hans Francken nodigt tal van gasten uit om samen met zijn liveband op te treden. Dit jaar zijn Aaron Blommaert, Stan Van Samang en Sonny Vande Putte van de partij. Maar verwacht je ook maar aan enkele topartiesten die we pas op het festival zelf aankondigen… Mysterieus hé? 😉 

Aaron Blommaert

Aaron Blommaert

Eenentwintig jaar is Aaron Blommaert nu. En toch kan hij terugblikken op een indrukwekkend tv- en muziekparcours.

Aaron is gefascineerd door alles wat met entertainment te maken heeft. Als acteur kruipt hij voor de soap Familie in de huid van Raven en bij #LikeMe vertolkt hij de rol van Jonas. Op zwoele zomeravonden presenteert hij het legendarische Tien Om Te Zien, en ook The Voice Kids leidt hij als presentator in mooie muzikale banen. In 2023 trok Aaron voor The Masked Singer het pak aan van de mysterieuze tovenaar, en met succes: hij blies iedereen omver met zijn stem en won de wedstrijd. Kort daarna bracht hij ‘Zonde’ uit, zijn eerste single, waarmee hij meteen een heuse zomerhit scoorde.

Christophe Verholle

Christophe Verholle

The Voice van Vlaanderen blijft een zeer veel bekeken vrijdagavondshow op VTM. Het was ondertussen alweer het negende seizoen van de talentenjacht. Na 15 weken intense zangstrijd is de winnaar gekend. Het publiek liet hun stem massaal horen voor Christophe Verholle. Hans Francken, die de begeleidingsband aanstuurt als MD, wist dan ook meteen de winnaar te strikken ons festival deze zomer. Winnaar Verholle zal te zien zijn op HF Festival, bij Hans Francken Invites op zaterdag 10 augustus. Hij zal er schitteren samen met sterren zoals Stan Van Samang en Aaron Blommaert. Dat wordt dus reikhalzend uitkijken naar 10 augustus.

Stan Van Samang

Stan Van Samang

Zijn charisma en natuurlijke charme maken hem een graag geziene gast in de Belgische entertainmentwereld. En na meer dan 10 jaar staat Stan Van Samang nog steeds synoniem voor hits, goede muziek en fantastische live shows met full band.

Ook zijn deelname aan “Liefde Voor Muziek” ging niet onopgemerkt voorbij! Wat een artiest!

Sonny Vande Putte

Sonny Vande Putte

Sonny Vande Putte won met zijn imitatie van Freddie Mercury onlangs het VTM-programma Starstruck en heeft nu een concerttournee lopende met zijn band Mother Mercury, een eerbetoon aan de pop/rockgroep Queen.

Sonny is een geboren entertainer en hij heeft 1 doel: je iet iets laten meemaken waar je nog lang over kan napraten.

Mystery guest

Spanneeeeeeend…

DJ Bright Lenny

DJ Bright Lenny

Bright Lenny, beter bekend als Arnaud Snauwaert, is een 24-jarige artiest die de grenzen van retro-nostalgische hard techno en trance verkent. Met zijn sound brengt hij een moderne twist aan klassieke genres, waardoor je wordt meegenomen op een sfeervolle reis door de tijd. Are you ready to dance?